Водитељ Иван Ивановић изјавио је да ће последња емисију „Вече са Иваном Ивановићем“ бити емитована 28. децембра и да после тог неће радити ту емисију јер „не жели да представља декор за лажу слободу“

Ивановић за агенцију Бета рекао да је одлуку донео из личних и пословних разлога.

„Немам разлога да верујем да ће време које долази на Првој бити онакво какво је било и не постоји ништа што ће моћи да ме увери да ће моћи да се ради слободно. Мислим да је ситуација таква каква је и не желим да моје име стоји уз све што се десило приликом куповине те телевизије, нити мислим да треба да доводим себе и тим који је радио десет сезона у ситуацију да будемо условљени, притиснути или да будемо понижени пре свега потенцијалним претпостављенима који ће се можда појавити“, рекао је познати водитељ.

Он је додао да „слободе нема, да постоје неке борбе које појединачно воде Kесић и он као и други који се тиме баве“, али да не не верујем да ће бити могућ и „овај минимум слободе остварити у будућности“.

„Оно што сам ја сазнао да су планови за мене били да емисија траје до јуна, и онда да нађу неки начин да је прекину, уз неку богату финансијску надокнаду за мене.Не постоје те паре за које бих продао образ и иза тога стојим свих ових година. Овај мој потез има везе са чашћу, па потом са свим осталим“, рекао је он..

Ивановић је рекао да он и његов тим за сада немају понуду, а ни план шта ће радити.

„Људи који раде ову емисију, 20 породица, око 50 људи, сви су истог става као и ја. Сви смо једногласни и осећамо и мислимо исто. Мислим да је у реду било да моје име стоји уз Прву свих ових година и исто тако мислим да није у реду да стоји од јануара па на даље“, рекао је он.

Водитељ је навео да је последња емисија следећег петка.

„Вечерас је последњи интервју који сам урадио што је врло важно јер мислим да су моји интервјуи обележили ту емисију у свих 10 сезона. Последња емисија је следећег петка у којој традиционално помажем својим гледаоцима. С обзиром на то да се емисије раде за публику, ред је да се опростим у емисији која је посвећена нашој публици“, навео је Ивановић.

Он је рекао да у Србији нема слободног друштво и да недостаје слобода на свим нивоима, додајући да је његова емисија била привид лажне слободе и да су ствари нормалне.

„Ствари нису нормалне, после непријатности које сам доживео на конференцији за новинаре председника републике то је постало јасно. Мислим да је сценарио био да иде неки период дискредитовања од шест месеци. Имате ситуацију у којој новинари безочно лажу, председник учествује у свему томе, све прође, нико се не извини, нико не демантује иако је доказано да је све лаж, и на њу нико не регује, не реагује моја телевизија нити је било реакције неких других телевизија или новинских кућа“, рекао је Ивановић.

Он додао да има обавезу да први каже да овде ништа није нормално и да то што се дешава не треба да се дешава.

„Неко једноставно мора да каже доста је. Не верујем да мој глас има ту снагу, али због себе и људи са којима радим кажем доста је. Мој чин је порука свима који слободно мисле, поруке свима који нису чланови ниједне странке. Негде мора да се подвуче црта испод које не дозвољаваш било коме да се игра твојим достојанством“, рекао је Ивановић.