У Сарајеву су пре 48 сати убијена два полицајца на дужности. Током патроле наишли су на крадљивце аутомобила који су их ликвидирали и по првим информацијама побегли на територију Републике Српске.

Сада се због овог случаја покреће питање надлежности Полиције Кантона Сарајево, јер они немају могућност да пређу у Републику Српску да гоне починиоце већ путем обавештења или замолнице то ради МУП РС. Диже се тензија како би случај био решен да Босанска полиција има могућност деловања и у РС. Јефтино коришћење невиних жртава у покушају унутаризације Босне и одузимања елемената државности РС.

Јер, ово није прва крађа. Сваке године више стотина возила буде украдено у Сарајеву и околини. То није грешка МУП РС, већ лош рад полиције на чијој територији се криминал дешава, а то је МУП Кантона Сарајево. Зашто се не појача оперативни рад на терену? Зашто се не идентификују типери који ту живе и намештају возила лоповима? Зашто се одмах по пријави да је возило нестало не обавештава МУП РС да започне потрагу на својој територији?

Тачно се знају марке и типови возила која се краду, знају се путеви којима се иде из Федерације у РС, потребно је само више рада на терену.

Дакле, заиста изражавамо жаљење за изгубљеним животима полицајаца, апелујемо на МУП РС да се максимално ангажује да се случај реши, захтевамо да се врши строжија контрола возила Ауди, БМW, ВW, Шкода, нарочито у касним сатима на прелазу из Федерације у РС, али унитаризацију полиције Босне нећемо дозволити.