Министарство одбране и Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремају „Основе система одбране Републике Србије“ као нови факултативни предмет за ученике трећег и четвртог разреда средњих школа, саопштило је Министарство одбране.

У оквиру тог предмета ученици ће сазнавати „основне ствари о нашој војсци, о томе како она функционише, како је организована“ као и о традицији и историји Војске Србије.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Часови ће почињати интонирањем химне Србије „Боже правде“, „што има за циљ јачање патриотског духа и идентификовања младих са својом земљом“.

Настава за „Основе система одбране Републике Србије“ изводиће се уз писане материјале, „Пауер поинт“ презентације и приручник намењен наставницима и ученицима.

Предавачи ће бити разредне старешине, а директори школа моћи ће да затраже помоћ.

„У том случају, неко у униформи из нашег територијалног органа одлази у школу и помаже разредним старешинама да изведу наставу“, наводи се у саопштењу.

Потпуковник Милан Крсмановић из Управе за обавезе одбране Министарства одбране изјавио је у емисији „Свитање“ РТВ Пинк да је овај предмет битан за ученике завршних разреда средњих школа зато што они „као пунолетни грађани већ имају права и обавезе према држави, уводе се у војну евиденцију, могу се определити да упишу Војну академију, могу да постану професионални војници или да се одлуче за служење војног рока“.

Оставите Коментар