Према најновијим сазнањима “Гласа јавности” из кругова блиских врху Демократске партије социјалиста (ДПС), дошло је до озбиљне свађе између одлазећег црногорског премијера и носиоца листе ДПС на недељним изборима Душка Марковића, потпредседника Скупштине Црне Горе и политичког директора странке Бранимира Гвозденовића и министра одбране Предрага Бошковића, иначе члана више руководећих органа ДПС

Разлог за наведену свађу је пребацивање одговорности око сензационалистичко-таблоидног портала “Удар.ме”, који је покренут у периоду пре избора са циљем пласирања наводних ексклузивних компромитујућих сазнања о (тадашњој) црногорској опозицији. Наиме, Марковић је напао Бошковића, који је иначе био иницијатор формирања поменутог портала, за пласирање става да ће његово оснивање представљати врхунски допринос изборној победи ДПС.

Међутим, све анализе су показале да је оснивање овог портала било крајње контрапродуктивно за ДПС, те да је у црногорској јавности сензационализам и аматеризам (дез)информација које су посредством њега пласиране наишао на неподељене негативне реакције.

Сасвим је реална претпоставка да је случај портала “Удар.ме” само иницијална каписла за разбуктавање одраније присутних подела и омраза међу високим функционерима ДПС, који су током обраћања из изборног штаба након објављивања прелиминарних резултата избора деловали више него покисло. Притом, сва је прилика да ће се проблеми и поделе у врху ДПС у наредном периоду само умножавати.

Leave a Reply