Припадници десничарских странака Заветници, Двери, Нови ДСС и ПОKС блокирали су саобраћај у Новом Саду јер им је, како тврде, онемогућен одлазак за Београд на протест који су најавили за данас поподне.

Око две стотине демонстраната са заставама блокирало је раскрсницу испред Новосадског сајма, са чијег паркинга су данас организовано аутобусима требали да крену на београдски протест. Kако наводе, пет приватних аутобуских превозника којима су унапред платили трошкове путовања су им данас отказали пут.

Међутим, како тврде из ових партија, аутопревозници су у задњем моменту отказали вожње или је полиција напрасно послала аутобусе на ванредне техничке прегледе. Ипак, већина њих је са блокаде саобраћајнице ипак упутила за Београд, приватном аутомобилима или су отишли на воз.

Подсетимо, за вечерас у 18 сати заказан је скуп испред Храма Светог Саве под називом „Србија памти, брани и не да“. Kако су навели, то је „надстраначко патриотско уједињење“ свих који су против споразума ЕУ о нормализацији односа Kосова и Србије.

Оставите Коментар