Директор и главни и одговорник уредник прорежимске Побједе Драшко Ђурановић назвао је Митрополита Амфилохија промотером четничке идеологије који је благосиљао подвиге кољача и ратних злочинаца

У Црној Гори се више не преза ни од чега. После емитовања Томпсонове песеме на Дан победе над фашизмом, која је касније и поновљена, о чему “чувари части и поштења“ ћуте као нојеви са главом забијеном у песак, нови скандал у “малој“. Директор и главни и одговорник уредник прорежимске Побједе Драшко Ђурановић назвао је Митрополита Амфилохија промотером четничке идеологије који је благосиљао подвиге кољача и ратних злочинаца!
У колумни у свом нискотиражном гласилу делећи “пецке“ уредништвима два дневна лста у Црној Гори, али и на свом фејсбук профилу, тврдњама да у тим новинама није било антифашистичке приче уз пркор због емитовања Томпсонове песме каже: главна вест био је – Амфилохије Радовић, митрополит Српске православне цркве у Црној Гори, покровитељ и поборник четничке идеологије. Који је, баш на Дан победе, најавио да неће поштовати мере НКТ-а нити државу Црну Гору.
– Дакле, поглавар српске цркве која је за свеца СПЦ прогласила четничког кољача Мацу Вукојичића, првосвештеник цркве која и данас целива и слави Радована Караџића и Ратка Младића, која не признаје геноцид у Сребреници – био је главни лик за уредништво Вијести на Дан победе над фашизмом?!, пише Ђурановић, чији је отац Веселин био председнк Председништва СФРЈ од 1984-1985.

--

Leave a Reply