Стање на Цетињу данас се могло описати као напето, а било је сукоба противника устоличења митрополита Јоаникија са полицијом.

У снимку који је узбуркао друштвене мреже се види како један од полицајаца из кордона баца шок-бомбу према човеку који је викао на њих и махао рукама. Ово није први инцидент који се десио током протеста грађана на Цетињу.

Такође, може се видети како једна особа покушава да деескалира ситуацију, задржавајући крупног човека у евидентној намери да приђе полицијском кордону.

Један од полицајаца извадио је шок-бомбу и бацио у њиховом правцу, а од силине удара, обоје су пали на земљу, да би се затим удаљили са лица места.

Погледајте како је то изгледало:

Подсетимо, протести на Цетињу су прерасли у насиље након што су демонстранти гађали полицајце бакљама и каменицама, а на путевима направили од камења и запаљених гума блокаде.

Полиција је употребила сузавце како би растерала насилну групу људи која је покушавала да дође до манастира и спречи долазак Порфирија и Јоаникија. Из Подгорице су патријарх и митрополит на крају стигли хеликоптером, а до манастира су их спровели наоружани специјалци који су их окружили панцирима.

Оставите Коментар