ГРУПА хулигана са Цетиња од којих су неки, нажалост и у седмој деценији живота, у четвртак са поново покушали да изазову инцидент пред дверима Цетињског манастира, али су само захвљајући видео материјалу свету послали ружну слику о себи и нажалост о Престоници Цетиње у којој живи знатно већи број грађана који се стиди понашања “заштитника града“.

-Управа Цетњиског манастира “због злонамерних објава на друштвеним мрежама и појединим интернет порталима о наводној девастацији у Цетињском манастиру и данашњег непримереног понашања групе грађана Цетиња у Цетињском манастиру и пред њим“, обратила се јавности са појашњењем:
 -Као што је упућеној јавности познато, у Цетињском манастиру је 80-тих година прошлог века, у сарадњи са Музејима Цетиње и тадашњом републичком и општинском управом, обављена реконструкција манастира у оквиру које је од великог дела његовог унутрашњег простора устројен црквени музеј – Ризница Цетињског манастира, ради презентације богатог црквеног културно-историјског наслеђа свим посетиоцима нашег града. Као што је свакоме разумноме јасно, за потребе примања већег броја посетиоца Цетињског манастира и Ризнице, било је потребно урадити одговарајуће мокре чворове, што је тада, дакле, пре четрдесетак година и урађено. Тај простор и дан-данас служи у исте сврхе. Последњих седмица се врши замена плочица и унутрашње водоводне и канализационе инфраструктуре тог простора, која је од вишедеценијске употребе дотрајала и не служи својој сврси.

Након уређења и поплочавања простора око Цетињског манастира пре петнаестак година, које је комплетно извршено у организацији државних власти, дошло је до погоршања ситуације, јер се десило слегање терена, што је у наставку довело до оштећења главних канализационих водова, пише Управа Цетињског манастира, наглашавајући да су у сваком случају, чињенице следеће: два мокра чвора у сутерену Цетињског манастира су направљена пре више од четрдесет година, а данас се врши њихова поправка, јер су дотрајали. Свака прича мимо ове служи само за наставак антицрквене хајке и представља намеран покушај дизања беспотребних тензија и вјештачког изазивања инцидената.

Локални медији на Цетињу су обавестили јавност да је пред Цетињским манастиром дошло до протеста грађана јер се у њему праве тоалети због гостију који долазе у манастир.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

– Грађани траже да се радови обуставе док се надлежне институције не изјасне да ли уопште ти радови могу да се изводе и док се не објави да ли постоји дозвола. Наводно, дозволе за те радове нема и они се изводе самоиницијативно.

 Интервенисала је и Комунална полиција а пред манастиром се обрео и председник Престонице Цетиње Александар Кашћелан.У видео материјалу презентованом јавности, у већем делу су обрисани тонови, тако да се не чују вулгарности Цетињана, али, на снимку који објављујемо, видљиво је њихово неваспитање…

Оставите Коментар