Најновија дешавања у Скупштини Града, после свега, највише прете не само одборничкој групи, него и самом постојању Јединствене Србије у Врању, процењују заинтересовани актери.

Према поузданим информацијама, одборница ЈС-а Ивана Кажић у понедељак је поднела оставку на место одборника у Скупштини, и тако вероватно оставила Палмину странку без још једног мандата.

Наиме, први следећи на листи, који ће ући у одборничке клупе је Александар Павловић, али он више не припада Јединственој Србији, па је пред овом странком практично губитак једног места у парламенту.

Да се то не би десило, из кабинета председника Скупштине Дејана Тричковића позвана је Кажићева уз опомену да њена оставка није оверена код нотара, па је добила још 24 сата да реши тај проблем.

Колико је ствар озбиљна показује и то да је Кажићева, по једнима, у Туристичкој организацији, где је стално запошљена, поднела захтев за раскид радног односа док је, по другима, тамо већ добила отказ.

Иначе, Ивана Кажић је свастика Дејана Манића, шефа ЈС-а у Врању, са којим је држала фирму „Цезус“, о чему су „Врањске“ већ писале.

  • До свађе је дошло управо због ове фирме, јер је сву добит узимао Манић, а кривичну пријаву је добила Кажићева. У ову свађу су ушле и саме родбине међусобних актера случаја – каже добро упућен извор Инфо Врањских.

Читава ова прича одиграва се на више нивоа, а готово искључиво је повезана са стварањем Српске Деснице у Врању.

Познат је да је ченик овог покрета Боривоје Антић почео као члан ЈС-а, који је напустио због свађе са Манићем, формиравши покрет „Јединствени за Врање“, који је на изборе изашао као део коалиције окупљене око СПС-а.

Сада, кад је Антић формирао нову странку блиску власти, интресовање за њу је велико, а нарочито међу одборницима ЈС-а, који су изабрали Манића приликом распада првобитне поставке ЈС-а, али су остали бллиски и Антићу.

Та блискост лепо се видела на сам дан изборне скупштине Српске Деснице, када је са овом екипом у кафићу после скупа виђен и одборник ЈС-а Небојша Арсић.

Упућени кажу да је на лице места „бануо“ Дејан Манић, нимало радостан што чује да се преговара, у име три одборника, прелазак дела ЈС-а у Десницу.

Ако се зна да је и потпредседник ЈС-а и Спортског Савеза, Синиша Стојменовић, напустио ЈС-а и спрема прелазак у Десницу, онда се види да је одборничка група Јединствене Србије у Врању, а тиме и сама странка, под великим притиском и у озбијном проблему.

Дејан Манић, алфа и омега ЈС-а у Врању, како је почело, још мало па ће изгубити свих седам мандата у Скупштини града.

У таквој ситуацији, останак његових кадрова на власти у ТОВ-у и Народном универзитету постаје предмет многих коалиционих жеља, па ће развој ситуације бити изузетно занимљив наредних дана.


ИЗ ИНТЕРВЈУА ДЕЈАНА МАНИЋА, „ВРАЊСКЕ“ број 1.042

ВРАЊСКЕ: Да ли сте, и ако јесте, на који начин повезни са фирмом ПР Цензус Иване Кажић која је ваша (ЈС) одборница?

У свом окружењу имам велики број пријатеља, другара, познаника који се баве приватним бизнисом. У странци такође постоји велики број чланова и симпатизера који се баве приватним бизнисом. Да ли је Манда са сваким са којим се познаје или са људима који су у странци у некој пословној вези, по вама и по онима који воде бригу о мени и мом животу (поштенима, што поштено зарађују), очигледно јесам. Ја бих искрено волео да сте сви ви у праву јер бих ја тада био врло богат човек. Не финансијски, већ тиме што сви ти људи имају поверење у мене и прихватају ме као партнера, а верујте ми, то би за мене било веће богатство него новац. Тиме би моје постојање и моја парола да увек треба испунити обећање које даш, дошло до пуног изражаја. У странци постоје људи који се баве разним бизнисима, и то је добро јер нису на грбачи градског буџета. Наша парола је била да сви наши кандидати за одборнике треба да буду запослени, тако да имате оне који имају кафиће и фирме, имате оне који се баве трговином, пензионере, адвокате, сви су запослени. Сви они поштено зарађују. Ако је неко од њих купио ауто не значи да је лопов. Можда је продао кафић или поштеним радом зарадио. Ако је имао пословну сарадњу са неком фирмом или невладиним сектором, не значи да је прекршио закон.


Дејан Манић Манда, председник градског одбора ЈС-а и један од потпредседника те странке, купио је стан у Врању, у самом центру града.

Ово и не би била нека вест да стан није купљен од извршитеља, по знатно нижој цени од тржишне.

Наиме, према подацима из Катастра, стан у улици Краља Стефана Првовенчаног број 83 од 65 квадрата плаћен је више од 3,1 милион динара, или око 47.700 динара (око 400 евра) по квадрату.

Цена квадрата у новоградњи у овом делу града иде од 700 до 730 евра по квадрату.

Хипотека на нови Манићев стан уписана је, каже Катастар, још 11. децембра 2012. године, када је стан купио један познати овдашњи приватник.

Како он није редовно плаћао рате за стан, после више покушаја, донето је коначно решење о извршењу 14. јуна 2018. године, након чега му је извршитељ одузео стан.

Сада је стан продат Манићу, и он тиме ништа лоше није урадио, сем што је искористио прилику која му се указала.

И што врло добро зна, наравно, како иду ствари у овој земљи.


ССБ

Оставите Коментар