На улицама главног града од данас ће бити 174 нова аутобуса кинеске компаније ХИГЕР, а рано јутрос у саобраћајном погону „Космај“ обављена је предаја тих возила представницима града Београда и ГСП „Београд“.

Подсећамо, заменик градоначелника Београда Горан Весић приликом предаје је рекао да је вредност аутобуса 35 милиона евра, а да је у јуну град Београд купио 70 аутобуса чија је вредност 10 милиона евра.

  • То значи да смо за ГСП обезбедили 244 аутобуса укупне вредности 45 милиона евра и то је највећа појединачна куповина аутобуса у историји градског превоза – рекао је Весић.

Управо стигао у погон Космај где је паркирано 174 нових аутобуса кинеске компаније Хајгер, које данас преузимамо. Слика…

Gepostet von Горан Весић am Samstag, 30. November 2019

Он је најавио да ће већ наредних недеља бити расписана набавка за куповину 100 зглобних аутобуса, 40 тролејбуса и 10 електро-аутобуса.

То значи да ћемо наредне године купити још 150 возила и укупно имати 395 нових возила које смо набавили у последњих годину и по дана и да ће комплетан или већи део возила у ГСП бити обновљен, истакао је он.

Када се то заврши, каже, просечна старост аутобуса биће мања од пет година, што је европски стандард, а пре шест година је била 13 година.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here