На улицама главног града од данас ће бити 174 нова аутобуса кинеске компаније ХИГЕР, а рано јутрос у саобраћајном погону „Космај“ обављена је предаја тих возила представницима града Београда и ГСП „Београд“.

Подсећамо, заменик градоначелника Београда Горан Весић приликом предаје је рекао да је вредност аутобуса 35 милиона евра, а да је у јуну град Београд купио 70 аутобуса чија је вредност 10 милиона евра.

  • То значи да смо за ГСП обезбедили 244 аутобуса укупне вредности 45 милиона евра и то је највећа појединачна куповина аутобуса у историји градског превоза – рекао је Весић.

Он је најавио да ће већ наредних недеља бити расписана набавка за куповину 100 зглобних аутобуса, 40 тролејбуса и 10 електро-аутобуса.

То значи да ћемо наредне године купити још 150 возила и укупно имати 395 нових возила које смо набавили у последњих годину и по дана и да ће комплетан или већи део возила у ГСП бити обновљен, истакао је он.

Када се то заврши, каже, просечна старост аутобуса биће мања од пет година, што је европски стандард, а пре шест година је била 13 година.

Оставите Коментар