Реч је о политиканту и председнику интересног удружења којем се подршка мери промилима, а који последње уточиште види у НАТО загрљају, па зато преко плаћеног мегафона напада Милорада Додика и Републику Српску – објашњава активности Мирослава Паровића и Народног слободарског покрета новинар Томо Ловрековић, који је једно време Паровићевој странци био шеф информативне службе.

Иза памфлета које је Паровић пласирао по медијима под страном контролом крије се чист интерес, а Ловрековић истиче да су покушали да га увуку у ове нечасне работе усмерене директно против државности и опстанка Републике Српске.

– На састанку у Београду почетком ове године, где је присуствовало уже руководство НСП, као и господин Иванић, нуђено ми је 2 хиљаде евра месечно да водим портал који ће се наводно бавити дешавањима у Републици Српској и наводно имати национални предзнак, а у ствари бити ударна песница антисрпске кампање и помоћна нога Иванића и исполитизованих протеста око Давида – каже Ловрековић.

Да би до краја демаскирао улогу Мирослава Паровића, он подсећа да је управо Паровић, док је био вођа Треће Србије, био изричито против акције те странке и подизања споменика Стефану Немањи у Бањалуци, а када је прегласан унутар те странке, онда је начинио пуч и основао нову интересну групу.

– Уз помоћ страних веза, буквално је загорчао живот бившим сарадницима и сада води не комби, већ ауто странку, где имитирају политичку организацију, а у суштини су параван за реализацију западних интереса и проточни бојлер за криминал и прање пара. Зато и не чуди да су брзо нашли заједнички језик са још једним експонентом те политике, Младеном Иванићем и да заједно раде на разарању онога што је у крви и борби стечено. Неће им проћи – закључује наш саговорник.