У 2020. годину Шабац је ушао са истим злоупотребама и проблемима у којима је већ 20 година, речено је између осталог на конференцији за новинаре одржаној у просторијама ГО СНС у Шапцу. Последњи у низу катастрофалних потеза актуелне шабачке власти је подршка градских званичника кампањи недавно изабраног председника Хрватске Зорана Милановића.

Наиме, шабачки недељник Подринске објавио је фотографију на којој се наводно у изборном штабу Зорана Милановића налазе Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца и Совраније Чоњагић, обојица из покрета “Западна Србија” који учествује у локалној власти.

Како је др Александар Пајић, повереник ГО СНС у Шапцу истакао, несхватљиво је да градско руководство нема односе са својим државним врхом, а поноси се тиме што је како медији напомињу, наводно учествовало у изборном процесу и било у изборном штабу Зорана Милановића, новоизабраног председника Хрватске.

– Покрет “Западна Србија” користи све своје ресурсе како би се паразитски и као нека пијавица закачила за велику странку и што је најгоре, црпела средства из буџета града. То је група грађана која је препозната само у Шапцу и нигде више не постоји. То раде 20 година у различитим облицима, а у разним медијским манипулацијама покушавају да наше суграђане доведу у заблуду да имају неке односе са ГО СНС. Између “Западне Србије” и СНС апсолутно никаква сарадња и никаква коалиција није могућа. “Западна Србија” је експозитура Душана Петровића. Ако дајете глас за Немању Пајића и Совранија Чоњагића, дајете глас Небојши Зеленовићу и Душану Петровићу – нагласио је др Александар Пајић.

Радивој Мићић, повереник ГО СНС у Шапцу, осврнуо се на бесомучну кампању која се у земљама бивше Југославије води против Србије, али и Срба који у тим земљама живе. Како је истакао, поново је постало нормално да се за све недаће и неостварене планове тих земаља оптуже Срби, а нажалост у томе учествују и неки људи из наше земље. Како је Мићић објаснио, разлог за такво понашање држава у окружењу је стално јачање Србије.

– Сви председнички кандидати у Хрватској имали су антисрпску кампању, а један од њих је дошао на чело Хрватске. Новоизабрани председник Хрватске, који не крије да му је прадеда био усташа, имао је подршку из нашег града и то челнике нашег града. Тамо су се појавили председник Скупштине Шапца Немања Пајић и један од главних муљатора и комбинатора Душана Петровића, Совраније Чоњагић. Нека им служи на част одлазак на поклоњење новом поглавнику у Загреб – истакао је Радивој Мићић.

Како је изјавио др Бобан Бирманчевић, повереник ГО СНС у Шапцу, у 2020. годину Шабац је ушао са истим злоупотребама и отимачином коју трпи већ 20 година. У овом тренутку имамо послове који се у Шапцу обављају под окриљем Градске управе, али без законом предвиђене процедуре, односно без транспарентности.

– Најновије активности везане су за Винаверов трг, за Савску авенију и Дом војске. У овом тренутку имамо три отворена градилишта у граду, где ниједно од тих градилишта нема нити једну ознаку и назнаку ко изводи радове, ко финансира, колико коштају, односно колики је износ средстава потребан да би се ти послови завршили и који су рокови. Све то предвиђено је законом, али то у Шапцу није случај. Винаверов трг мења слику Шапца. Да ли је могуће да један такав објекат нема грађевинску дозволу, да кошта 30 милиона динара или преко 250.000 евра, да не знамо ни почетак ни крај радова, нити знамо ко финансита и ко изводи радове ни на основу ког тендера су добијени послови – упитао је др Бирманчевић.

Leave a Reply