Бура око скандалозне изјаве пуне говора мржње од стране Динка Грухоњића се не стишава. Овог пута се огласио Студентски парламент Универзитета у Новом Саду, највиши званични орган на Универзитету у којем се налазе представници свих факултета са Универзитета у Новом Саду.
Студентски парламент је донео једногласну одлуку у којој су студенти позвали управу Филозофског факултета да најоштрије и отказом санкционише говор мржње професора Динка Грухоњића.

Студент проректор Дамјан Вакањац је изјавио да Универзитет у Новом Саду није место где треба да се баштини било која врста нетолеранције и нетрпељивости.

Новосадски студенти су управи Филозофског факултета дали рок до 27. марта да се изјасни и отказом санкционише говор мржње Динка Грухоњића.

Уколико се Филозофски факултет не огласи до 27. марта новосадски студенти ће бити приморани да блокирају Филозофски факултет до испуњења захтева.

Ћутање Филозофског факултета у Новом Саду

Портал НС Уживо се због друштвеног значаја наведене теме у петак 15. марта обратио Филозофском факултету међутим до данас нису добијени одговори на постављена питања.

Питања на које нису добијени одговори су следећа:

Kако Филозофски факултет и одсеци за Журналистику и Историју намеравају да реагују поводом изјава Динка Грухоњића, а у вези са помињањем Динка Шакића, осведоченог кољача Срба, Јевреја и Рома и заповедника најмонструознијег логора из периода Другог светског рата Јасеновац и Стара Градишка, који је довео до геноцида српског народа на простору тадашње НДХ?
Да ли ће се Филозофски факултет, а посебно одсеци за Журналистику и Историју оградити од аутошовинистичких ставова, као и вређања државе, СПЦ и председника државе од стране вашег запосленог Динка Грухоњића?
Да ли ће Филозофски факултет преиспитати своју одлуку о избору Динка Грухоњића у звање ванредног професора и да ли Филозофски факултет сматра да Динко Грухоњић убудуће треба да образује студенте Филозофског факултета?


Погледајте срамну изјаву Динка Грухоњића, ванредног професора са Филозофског факултета у Новом Саду:

Оставите Коментар