Национални српски фронт, организација иза које незванично стоји Горан Давидовић ,,Фирер“, издала је саопштење поводом такозваног напада на НВО Иницијативу младих за људска права. У саопштењу НСФ демантује да је било ко од њихових чланова учествовао у ,,перформансу“ новоосноване организације Алтернатива.

Саопштење преносимо у целости:

Национални српски фронт не стоји иза уметничког перформанса испред врата сорошевске организације „Иницијатива младих за људска права“. Не видимо разлог да се у медијима прави халабука око овог догађаја и да се тиме рекламира Национални српски фронт који делује као регистровано удружење грађана у складу са законом.

Међу онима који се виде на снимку налазе се и два бивша члана НСФ. Јасно се види да они не крију лица јер не чине ништа противзаконито. То су Стефан Симић и Марко Гајиновић. Они су у складу са Статутом НСФ избрисани из чланства још пре више од два месеца и ми као удружење не можемо одговарати за њихове поступке. Симић и Гајиновић више немају никакве везе са Националним српским фронтом.

Сорошеви плаћеници препознају у Националном српском фронту своје непријатеље и зато нас често спомињу. Међутим ми имамо сасвим друге начине јавног деловања. Лепљење сличица и уметнички перформанси нису наш начин рада.