Хаотична ситуација у Обреновцу се не може више игнорисати. Живот је становницима ове општине постао неиздржив, а они су угрожени. Основни разлог за овакво хаотично стање је присуство мигрантског центра, али и великог броја илегалних миграната који не желе да се пријаве у центру већ спавају по улицама вен центра. Они проваљују у куће, пљачкају, физички насрћу на становнике Обреновца, а забележено је и више покушаја силовања. Виновници ових кривичних дела према грађанима Обреновца су махом непријављени мигранти. Наведимо само неке од напада на становништво: фебруар 2017, масовна туча децембра 2017, напад на девојку новинара у ТВ Маг августа 2018, напад септембра 2018 када су мигранти у алкохолисаном стању смештени у бившој касарни у Обреновцу покушали да силују девојку која је једва побегла.

Само агресивно и криминално понашање илегалних миграната није проблем уколико би реакција општинских власти у Обреновцу и полицијске управе Обреновац била адекватна. Проблем наступа јер реакција ових надлежних органа сасвим изостаје. Основана је претпоставка, са више страна незванично потврђена, да је председник општине господин Мирослав Чучковић издао неформалну сугестију полицији да не излазе на терен у случају напада миграната јер је то незванична директива „одозго“. Такође постоје информације да он спречава људе да сами подносе пријаве полицији против миграната уцењујући их губитком посла. Знамо да велики број становника Обреновца ради државним предузећима, пре свега у Електропривреди Србије и потпуно су зависни од сугестије председника општине руководству ЕПС-а. Како би ситуација по становнике Обреновца била још гора, председник Чучковић благонаклоно гледа на велики број невладиних организација и организација за младе које су финансиране са Запада. Једини циљ ових организација је креирање културолошко марксистичких зомбија који благонаклоно гледају на мигранте и инклузију. Па чак и уколико се мигранти отворено агресивно и непријатељск понашају према локалном српском становништву. Све ове околности стварају хаос у општини а живот становника Обреновца постаје неиздржив.

Поред озбиљног проблема са мигрантима и одсуства заштите грађана од стране полицијске управе и општинских власти, постоје и додатни проблеми на које се не реагује. Један од њих је нереаговање на несметано и агресивно деловање секти у Обреновцу. Од Јеховиних сведока до сасвим криминалних сатанистичких облика секти који су недавно резултирали монструозним убиством недужног пса. Мирослав Чучковић, иначе прелетач у СНС 2014-те године, што довољно говори о његовом интегритету и личном моралу, купује лажну слику социјалног мира кроз игнорисање ове алармантне ситуације. Истовремено, становници Обреновца су изложени на милост и немилост криминалном деловању миграната, секти, агресији на свим нивоима (од животиња све до најрањивијих делова становништва – деце и жена) и све већем присуству дроге на улицама овог града.

Уколико није способан да заштити становнике свог града, апелујемо на господина Чучковића да одступи са своје функције и препусти је некоме ко ће знати да реши овај акутни проблем.

Микан Кртић