НАТО је током агресије на СРЈ 1999. године највише осирумашеног уранијума изручио на територију у коме живе већином Албанци на Косову и Метохији, подсетио је Члан управног одбора удружења Слобода Урош Шуваковић.

Шуваковић је на ТВ Хепи говорио о писму које је пре смрти Слободан Милошевић упутио Сергеју Лаврову, преговорима који су вођени пре НАТО агресије и убиствима Срба у Хагу. Он је посебно указао на бројне НАТО злочине против Албанаца о којима нико на Косову и Метохије не сме да говори.

– Албанци су НАТО-у требали као пешадија али им нису потребни у миру – oбјаснио је Шуваковић и истакао да и српски лекари знају за катастрофалне последице по Албанце НАТО бомбардовања јер велики број њих долази у Београд да се лечи.

Шуваковић је подсетио и да је НАТО 1999. бомбардовао колоне албанских цивила који су желели да се врате у своја села, наводећи пример цивила из Корише.

– Колона из Корише се враћала у своје село, а они су их бомбардовали да би их опоменули да се не враћају јер тиме показују постоји ред на Косову, а њима је требало да покажу неред – објаснио је Шуваковић.

Извор: Правда

Видео: ЈуТјуб