Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Њујорку да ће му европски званичници „држати предавање“ током састанака на седници Генералне скупштине Уједињених нација јер Србија није увела санкције Русији због инвазије на Украјину.

„Европски званичници ће да ми држе придике, па и сви остали како то и приличи. Пажљиво ћу да их саслушам и да кажем лепо што сте ми одржали предавање, Србију као председник водим ја и док ми мислимо да можемо да издржимо те придике ми ћемо да водимо овакву политику“, рекао је Вучић новинарима у Њујорку где присуствује Генералној скупштини Уједињених нација.

Додао је да кад буде схватио да више не може, неће водити такву политику, али да Србија већ годину и седам месеци води политику одговорности, поштена је, одговорна и фер.

Вучић ће се у Њујорку састати на ручку са председницима Западног Балкана, а затим и са кинеским потпредседником Хангом Женгом.

„Имаћемо још важних билатералних састанака са свима који на било који начин у будућности могу да утичу како у смислу инвестиција, тако и у смислу политичких и регионалних питања важних за Србију“, рекао је.

Поновио је да се састао са канцеларом Немачке и председником Турске, као и да је са председником Европског савета Шарлом Мишелом водио „дуг и веома одговоран разговор, можда и најдужи разговор је био са њим“.

Оставите Коментар