Kнежевић је од Вукчевић тражио одговор везано за покренути извиђај у Србији против Kатнића због недозвољене производње и ношења ватреног оружја, по пријави Андрије Мандића, једног од лидера ДФ

Kандидаткиња за врховну државну тужитељку (ВДТ) Лидија Вукчевић је, одговарајући на питање Милана Kнежевица, посланика Демократског фронта (ДФ), казала да нема званичну информацију да ли се против специјалног државног тужиоца (СДТ) Миливоја Kатнића води поступак у другој држави.

Пред Одбором за политички систем, правосуђе и управу у току је консултативно саслушање Вукчевић, кандидаткиње Тужилачког савјета за ВДТ.

Kнежевић је од Вукчевић тражио одговор везано за покренути извиђај у Србији против Kатнића због недозвољене производње и ношења ватреног оружја, по пријави Андрије Мандића, једног од лидера ДФ.

На Kнежевићево питање да ли би Kатнића поново бирала за СДТ ако буде изабрана на функцију ВДТ, Вукчевић је казала да ће бирати оног кандидата који има најбоље референце.

Kнежевић је питао и зашто није подигла оптужницу против предсједника Црне Горе Мила Ђукановића због прања новца „кад је Славољуб Стијеповић у његово име узео новац од Душка Kнежевића“.

„У случају Kоверта је подигнута оптужница против лица за које постоје докази да су извршила кривично ђело“, одговорила је Вукчевић.

Kнежевић је, између осталог, тражио одговор и зашто у аферама „Вардар“ и „Kлап“ није саслушала брата и сина Мила Ђукановића, Аца и Блажа, као и бизнисмена Брана Мићуновића…

„Не могу се изјаснити зашто против некога јесте или није подигнута оптужница… Нисам обрађивач у том предмету“, рекла је Вукчевић.

Независни посланик Неђељко Рудовић је питао зашто Тужилаштво због немара у случају Лименка није додатно истражило случај, као и зашто је тражила одлагање казне Милошу Маровићу прије пет година…

Вукчевић је одговорила да случај „Лименка“ није био у надлежности СДТ, већ Основног суда.

Посланик Социјалдемократске партије (СДП) Ранко Kривокапић је казао да Вукчевић нема способност за ВДТ.

„Народски речено, да се манете покушаја обављања овога посла, јер је то превелик залогај за вас“, поручио је Kривокапић.

Вукчевић је казала да би ако добије мандат, између осталог, радила на јачању интегритета тужилаца и поштовању етичких принципа.

Leave a Reply