Најбројнију породицу у Општини Медвеђа, коју чине родитељи са десеторо деце, посетио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, који им је поклонио два лап топ рачунара и обећао да ће им Влада Србије обезбедити боље услове за живот у наредном периоду.

  • Не заслужује нико у нашој држави да живи у оваквим условима и зато ћемо се као држава потрудити да помогнемо да ова деца добију потпуно нове услове за живот. Влада Републике Србије пружиће подршку и помоћ, не само овој, већ свакој породици у Србији у складу са својим могућностима. Желимо да наши грађани живе боље и да им у њиховој земљи буде најбоље – истакао је Ђорђевић.

Како је данас саопштило Министарство, Ђорђевић је обишао и Центар за социјални рад Медвеђа и филијалу Националне службе за запошљавање, где је разговарао о могућностима укључивања младих у привредне активности.

View this post on Instagram

"Не заслужује нико у нашој држави да живи у оваквим условима и зато ћемо се као држава потрудити да помогнемо да ова деца добију потпуно нове услове за живот. Влада Републике Србије пружиће подршку и помоћ у складу са могућостима и овој и свакој другој породици у Србији којој је свака помоћ овакве врсте неопходна", рекао је министар Зоран Ђорђевић током посете најбројнијој породици у Општини Медвеђа, која броји чак 10 чланова. Министар Ђорђевић им је том приликом поклонио два лап топ рачунара уз обећање да ће им Влада Србије обезбедити боље услове за живот у наредном периоду.

A post shared by Зоран Ђорђевић (@ministar_zorandjordjevic) on

Он је истакао да ће Министарство пружити неопходну подршку у изради социјалне карте Медвеђе као и у подстицању предузетништва.

  • Приоритет Владе Србије јесте да унапређењем услова за живот и рад смањи одлазак младих и задржи их у земљи. Предузећемо све мере како би и у општини Медвеђа пружили могућност младима да живе и раде, буду срећни и задовољни и тако граде своје породице и у свом месту заиста имају бољу будућност – истакао је Ђорђевић.

Председник Општине Медвеђа Небојша Арсић рекао је да општина поклања сваком ђаку прваку ранчеве и уџбенике и обезбедила је бесплатан превоз основцима и средњошколцима.

  • Повећали смо давања за свако новорођено дете 100 одсто. Деца су наше највеће богатство и трудимо се да што више њих задржимо, односно да задржимо њихове родитеље да их одгајају у својој земљи – истакао је Арсић и додао и да ће за који дан у ђачке клупе у Медвеђи седети више првака него лане.

Општину Медвеђа посетила је заједно са министром и в.д. помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, наведено је у саопштењу.

Leave a Reply