У просторијама Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији „Спомен соби – Косметске жртве“ одржан је помен у знак сећања на све страдале жртве од 1998.године, обележавајући и годишњицу страдања Оливера Ивановића који је био последња, 2501 косметска жртва шиптарских терориста.

Помену су поред породица несталих и убијених, присуствовали представници Владе Србије, Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију, Миша Вацић, председник Српске деснице са сарадницма.

„Сваки пут када дођем у Спомен собу осећам велику одговорност према свим жртвама, према њиховим породицама, и желим да истакнем да ниједна жртва, ниједан живот није мање или више вредан од другог. Морамо да се боримо за истину, за сваку жртву подједнако. Морамо да се боримо за правду и да ниједан злочин не прође некажњено.“, рекао је тим поводом Миша Вацић, додајући да неки медији извештавају веома необјективно, непоштујући и понижавајући 2501 жртву, тиме што прећуткују све злочине које је починила терористичка ОВК.

Advertisements
--