Подсећамо, јуче су патријарх СПЦ Порфирије и митрополит Јоаникије слетели хеликоптером на Цетиње, након што су грађани Престонице поставили барикаде на улаз у град, протестујући против устоличења митрополита у том граду.

Ову безбедносно ризичну акцију предводио је Милош Ракоњац, дугогодишњи члан антитерористичке јединице. Овај храбри припадник полиције има веома запажену каријеру, а Mondo.rs вам доноси детаље из његове богате биографије

Ракоњац је рођен у Бијелом Пољу 1983. године. Завршио је Средњу школу унутрашњих послова у Даниловграду која је била полазна тачка за наставак образовања на Правном факултету у Подгорици, где је специјализирао на Кривично-правном смеру. Милош је похађао бројне светске полицијске академије међу којима се посебно издваја FBI Национална Академија која иначе представља најпрестижнији програм лидерства који је специјално дизајниран за унапређење академских и практичних знања неопходних за потребе савремених руководилаца у агенцијама за спровођење закона.

Поред ње, он је похађао и ILEA Академију дизајнирану за перспективне професионалце одабране из различитих земаља, као и многе друге европске и светске академије које његову каријеру чине снажном и на којој му могу позавидети и полицијске организације много организованијих земаља.

Ракоњац је годинама био командир Антитерористичког тима, а у периоду од 2017. до 2018. године тим лидер полицијских патрола UNPOL-а у сектору мировних мисија UN-а на Кипру. Своју каријеру започео је у Центру безбедности Херцег Нови, а у периоду 2006 – 2008 био је снајпериста у специјалистичком тиму „Б“ специјалне антитерористичке јединице.

Захваљући свом преданом раду, Ракоњац је и добитник бројних државних и регионалних награда међу којима се издвајају: награда за најбољег полицијског службеника Специјалне антитерористичке јединице 2012. године, награда за истакнуте резултате на ILEA Академији и многе друге. Поред тога предводио је екипу Противтерористичке јединице на Светском такмичењу специјалних јединица 2019. године у УАЕ – Дубаи, која је међу 60 елитних полицијских јединица постигла високо девето место.

Оставите Коментар