Радови на изградњи београдског метроа почињу 22. новембра на Макишком пољу, најавио је данас министар финансија Синиша Мали.

Министар Мали је, након што је са кинеском компанијом Пауер Чајна потписан уговорни споразум за Пројекат изградње инфраструктуре и насипање платоа за депо метроа на Макишком пољу, рекао да је потписивањем тог документа званично почела градња прве линије метроа (од Макишког поља до Миријева).

  • У понедељак, 22. новембра на Макишком пољу, видећете велики број радника, крећемо са остварањем сна, које су генерације пре нас сањале – казао је Мали.

Министар је нагласио да тај сан значи лепшу и бољу будућност, као и да је београдски метро симбол успеха и јаке Србије.

Министар грађевинарства Томислав Момировић, који је потписао уговор са представницима кинеске компаније, казао је да је ово велики дан за Београд и Србију, јер после више од 50 година празне приче почиње реализација пројекта градње београдског метроа.

Кад се очекује крај радова на метроу

Најавио је да ће прва линија бити завршена 2028, а друга 2030. године.

Момировић каже да је потписивању првог уговора претходила озбиљна припрема, с обзиром да су пројекти градње метроа веома тешки и скупи.

  • Ниједан град величине Београда не може да се развија без метроа, ако желимо да побољшамо саобраћај и еколошку перспективу Београда морамо да изградимо метро – поручио је министар грађевинарства.

Такође, истакао је да пројекат београдског метроа доноси развојну перспективу не само за Београд већ и српску привреду.

Уговор су потписали министар грађевинарства Момировић, градски секретар за стамбене и комуналне послове Никола Ковачевић, директорка Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Душица Анђелковић и овлашћени представник компаније „Пауер Чајна“ Јанг Бо.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар