Иако су сви медији у Србији на мети телевизије Н1, јер како они кажу, константно шире лажи и обмањују грађане, погледајмо како то изгледа из њихове перспективе.

Телевизија Н1 константно потенцира како други медији шире лажне вести и да су они једини који преносе реалну слику дешавања у Србији.

Своје виђење стварности поткрепљују довођењем истомишљеника у госте, а један од њих је и уредник портала Njuz net, који се бави писањем лажних и измишљених вести.

Фото: Printscreen

Ни у једном од текстова наведеног портала не пише да су њихове вести лажне и шаљиве, па просечан грађанин врло лако може бити доведен у заблуду.

Како читалац уопште да утврди да ли је вест на порталу лажна, ако то није наведено у самом тексту.

Како изгледа један класични пример лажне вести које су манир Н1, сведочи и недавна објава да је Савез за Србију напустио разговоре, о изборним у условима на ФПН-у, чија је тема била стање у медијима.

Наиме, након одржаног састанка саопштили су да је Савез за Србију напустио разговоре, а преко пута Горана Весића седи председавајући члан СзС, Небојша Зеленовић са Зораном Лутовцем.

Фото: Printscreen

-Или је Ђилас сменио Зеленовића, јер још седи на састанку или Југослав Ћосић унапред зна шта ће да се догоди. И после кажу да су објективни, коментарисао је и сам ову вест Горан Весић.

Кад не помажу лажи, добро дође и цензура

Да осим ширења лажних вести и дезинформација неретко користе и цензуру за садржаје који им не иду у прилог, сведочи и недавно гостовање члана Главног одбора СНС-а Владимира Ђукановића у емисији „Пресинг“ на поменутој телевизији, када су на званичном Јутјуб каналу те телевизије окачили цензурисани снимак из кога је уклоњено последњих пет минута дискусије са водитељем Југославом Ћосићем.

На снимку недостаје разговор Ђукановића и Ћосића који се односи на пословање Н1 у Србији.

Више о томе прочитајте овде.

Лош манир манипулације јавним мњењем

Посланик у Скупштини Србије и функционер Српске напредне странке Владимир Ђукановић раскринкао је још једну подлу манипулацију ЦИА телевизије Н1.

Наиме, у лошем маниру манипулације јавним мњењем, ова телевизија покушала је да Ирену Живковић представи као представницу Удружења грађана које организује протесте у Бору. Међутим, како је у свом твиту скренуо пажњу Ђукановић, реч је о очигледној обмани, пошто је дотична заправо функционерка Ђиласове странке.

Он је рекао да Н1 телевизија шири лажи и да грађани могу да верују само неколицини телевизија.

Крију циљеве финансијера

Нема мере ни границе до које ТВ Н1 и њен портал нису спремни да иду само како би испунили циљеве својих финанисијера из редова опозиције.

Сетимо се само када се на порталу споменуте телевизије појавио текст под насловом „Фигаро: Лов на издајнике поприма нову димензију у Србији“ у коме се помиње председник Србије Александар Вучић као и медијски мрак који је много пута на овој телевизији неосновано до сада помињан.

Текст у овом француском листу помиње и убиство Оливера Ивановића, напад на Сергеја Трифуновића, те напад на Борка Стефановића.

Фото: Printscreen

Ипак, портал ТВ Н1 нигде није навео аутора овог текста. Спомиње се само француски лист, а аутор се крије као змија ноге.

Аутор овог текста је Милица Чубрило, бивша министарка за дијаспору из редова Демократске странке, па онда и не чуди што је у тексту оцрњена Србија и председник Александар Вучић и што се помиње медијски мрак.

Чубрило је, такође, била и директорка Туристичке организације Србије, као и амбасадор Србије у Тунису за време демократа.

Ово је још један доказ лажи и преваре којом се служи опозиција како би се докопала власти, а имају пуну подршку и ТВ Н1.

Милица Чубрило живи у Београду, што значи да је текст лансиран баш из главног града.

Не постоји срам ни у програму уживо

Како се чињенице интерпретирају на Н1, сведочи и недавни случај Драгана Ђиласа, једаног од лидера Савеза за Србију, када је тражио да саобраћајни полицајац Дејан Стевић, који га је зауставио током вожње јер је кршио прописе, добије отказ.

Иако о свему постоји забележн тонски запис, дан касније Ђилас покушава да лаже јавност да није знао. И у овоме има подршку само од једне телевизије – Н1. Случајност?

Нико од новинара ове куће, која се држи „професионалних стандарда“ неће да га питају зашто лаже, јер снимак говори другачије.

Ваше право да знате све

Колико су наклоњени Србији и тачном извештавању, рећи ће и ова слика која говори више од речи.

Фото: Printscreen

Н1 која се емитује у нашој земљи, један од најтужнијих догађаја у историји представља као нешто нормално и у оквиру емисије о „Олуји“ отворено је назвала ову акцију ослободилачком.

Да ли је ово право грађана Србије да на овај начин знају све? Процените и сами…

Оставите Коментар