Руске снаге противваздушне одбране обориле су два украјинска хеликоптера Ми-8 и авион Су-25 у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици, изјавио је данас портпарол руског Министарства одбране генерал-потпуковник Игор Конашенков.

– Противваздушна одбрана у близини насеља Николскоје у ДНР уништила је украјински авион Су-25. Два украјинска хеликоптера Ми-8 оборена су у областима насеља Кировск и Константиновка у ДНР – рекао је Конашенков, а преноси агенција ТАС С.

Портпарол руског Министарства одбране је рекао да су руске оружане снаге потиснуле оружане снаге Украјине у подручју Купјанска, а да се губици Кијева процењују на око 250 војника.

– У правцу Купјанска, непријатељ са снагама до две батаљонске тактичке групе појачане страним плаћеницима, извео је седам неуспешних напада на положаје руских снага у областима насеља Првоштравњево, Орљанка, Табајевка и Берестовое у Харковској области. Руске снаге су артиљеријском ватром, ваздушним ударима и активним дејствима успеле да потисну украјинске јединице на почетне положаје – рекао је Конашенков.

Такође, како је додао, руске снаге су заузеле бројна упоришта у правцу јужног Доњецка.

– У правцу јужног Доњецка руске снаге су током офанзиве уништиле непријатељске снаге у областима Новомихаиловка и Владимировка у ДНР, и заузеле низ упоришта – рекао је Конашенков.

Оставите Коментар