Обрт у случају „Борча“. Иако је Мон Гјурај, власник пекаре „Рома“, досад тврдио да није имао појма за слику на којој његов рођени брат у центру Београда показује двоглавог орла, симбол „велике Албаније“, испоставило се да баш и није тако… Наиме, на друштвеним мрежама се појавила фотографија из сасвим другог окружења на којој је управо Мон иза брата Флорима, а овај, као и на првој слици, показује прекрштеним рукама злокобни знак.

Власник пекаре са братом, Фото: Facebook printscreen
Власник пекаре са братом, Фото: Facebook printscreen

На нешто попут овога дан раније је указао и лидер Српског патриотског савеза Александар Шапић, чија је објава на друштвеним мрежама покренула лавину коментара.

– Пекар из Борче је прво рекао да се „његов радник“ сликао у центру Београда са рукама које праве симбол албанског орла. А онда се испоставило да је тачно да му је радник, али истовремено и рођени брат. Друга ствар, последњих година тај орао, кад га показујете рукама, није само симбол Албаније, него и јасан знак провокације српског народа – написао је Шапић, подсећајући да је Гјурај пре тога живео у Борчи без иједног јединог проблема.

AJMO MALO DA RAZJASNIMO MOJ STAV O SITUACIJI SA PEKAROM IZ BORČE, PA DA STAVIMO TAČKU NA TU TEMU.Pekar iz Borče je…

Gepostet von Aleksandar Šapić am Mittwoch, 1. Mai 2019

Председник општине Нови Београд осудио је сваки покушај угрожавања безбедности Гјураја, али и констатовао да би свугде у свету, да је урадио нешто слично, имао далеко веће проблеме од 30 људи који певају српске песме испред радње.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић поручио је да сви грађани у Србији, без обзира на националност, уживају иста права и недопустиво је било какво угрожавање безбедности по националној основи.

– У Србији се поштују права свих националних мањина, али иста права као Албанац у Борчи мора да има и Србин у Призрену – закључио је Ђурић.


Ј. М.

--

Leave a Reply