Белоруска полиција је установила да су припадници ове групе усвајали елементарна знања када је у питању израда импровизованих експлозивних направа. Чланови ове групе су се окупљали у шумском подручју око Могиљова, где су реализовали обуку у извођењу уличних борби, као и пружања герилског отпора на пошумљеном терету. Поред тога, група је изводила обуку заузимања грађевинских објеката, увежбале елементе специјалног алпинизма и сл.

Белоруска полиција је ухапсила шест особа који су формирали групу која је изводила војно-тактичку обуку у шуми у рејону г. Могиљов.

Лидер ове групе је на друштвеним мрежама направио канал „Партизани Могиљова“. У међувремену је ова група нарасла на 64 члана и стекла добре услове за образовање формације ранга пешадијске чете. Чланови ове групе су се окупљали у шумском подручју око Могиљова, где су реализовали обуку у извођењу уличних борби, као и пружања герилског отпора на пошумљеном терену. Поред тога, група је изводила обуку заузимања грађевинских објеката, увежбале елементе специјалног алпинизма и сл. Белоруска полиција је установила да су припадници ове групе усвајали и елементарна знања о изради импровизованих експлозивних направа.

Приликом акције хапшења белоруска полиција је пронашла бело-црвену заставу. Пронађен је већи број ознака „Пагонија“ и шеврона са украјинском симболиком, балаклаве, панцирни прслуци, ерсофт и панеуматско наоружање, сигнални пиштољ, ножеви и средства радио-комуникације.

Могиљов (блр. Магілёў; рус. Могилёв; пољ. Mohylew, Mogilew) град је на истоку Белорусије, близу границе са Русијом са преко 300.000 становника. Центар је Могиљевске области и трећи град по величини у Белорусији. Могиљев је један од главних економских, железничких и индустријских центара у Белорусији. После Другог светског рата саграђен је велики металуршки центар са неколико челичана. Постоје такође фабрике машина, аутомобила, трактора, текстилних производа, коже и хемијских средстава. У граду се налази главна лука на Дњепру и аеродром.

Оставите Коментар