Појавили су се снимци који наводно приказују талибане који покушавају да управљају америчким хеликоптером који су наводно напустиле америчке трупе – али чини се да пилот то не може да подигне са земље.

Снимке милитаната који наводно покушавају да управљају хеликоптерима Црни Јастреб поделио је на Твитеру Јахид Јалал. „Делови аеродрома у Кабулу су освојени, у току је рашчишц́авање и амерички окупатори преузимају власт. Аеродром ц́е ускоро бити у потпуности под контролом муџахедина Исламског емирата. Ако Бог да „, написао је недавно на Твитеру.

Видео је прегледан више од 100.000 пута, а приказује хеликоптер који кружи по аеродрому, а да није полетео. „Припремајуц́и се за летове на аеродрому Кандахар, олупљени амерички хеликоптер Црни јастреб спреман је за лет“, написао је Јалал. Верује се да су хеликоптер препустили авганистанским снагама пре него што су талибани заузели Кабул.

„Протерали су Американце калашњиковима и РПГ-овима. Како добро они раде с тим играчкама са собом “, написао је један корисник испод видеа, а Јалал је одговорио: „Ово радимо с окупаторима.“

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар