Џихадисти Хајат Тахрир ал-Шама су похапсили више од хиљаду цивила у Идлибу под оптужбама да сарађују са владом у Дамаску.

Локални извори су објавили да су џихадисти отели и децу из различитих делова Идлиба задњих недеља. У последњем инциденту, троје деце из исте породице су киднаповани из њихове породичне куће у граду Туманину на северу провинције Идлиб.

Постоји бојазан да су џихадисти Хајат Тахрир ал-Шама планирали да искористе ухапшене људе и отету децу у инсценираним нападима за које би оптужили сиријску војску, а све са циљем да изазову војну интервенцију Америке и њених савезника.

Руски министар одбране Игор Конашенков је изјавио да су страни специјалци стигли у Сирију са цијем да инсценирају хемијски напад, за који би окривили званичну сиријску владу. Генерал-мајор Конашенков је додао да је група цивила доведена из северног Идлиба да би учествовали у планираној провокацији. Такав сценарио је врло могућ, поготово ако се узме у обзир да исламисти Хајат Тахрир ал-Шама и њихови савезници очајнички покушавају да зауставе планирану офанзиву на Идлиб.

Извор: srbijadanas.com

Оставите Коментар