Како незванично сазнајемо, председник Црне Горе Мило Ђукановић је издао наређење руководству Демократске партије социјалиста (ДПС), које ће бити пренето и на чланство и активисте, да у предстојећем периоду у свакодневним активностима, као и приликом давања изјава за медије, истичу како је на литијама у Црној Гори знатно мањи број народа који протестује против отимања имовине Српске православне цркве (СПЦ), те да су то све пренадуване бројке. Надаље, вожд Мило инсистира да његова послушничка војска ДПС-оваца посебно наглашава да подаци о бројности учесника литија које се објављују у медијима, представљају информације намењене гласачима опозиције.

Ипак, у круговима блиским врху ДПС-а се процењује да има више разлога за овакво поступање црногорског председника, а да је један од главних тај што Радио телевизија Црне Горе уопште не извештава о мирним протестима који се недељама одржавају широм те земље, док црногорски медиј „Vijesti“ спорадично помене да се одржавају „некакве“ литије. Због тога, процена је да Мило на овај начин покушава да компромитује опозиционе медије, док истовремено своје гласаче жели да задржи у „стакленом звону“.

Подсећамо, бројност народа на литијама расте свакодневно, те неретко премаши цифру од 250.000 људи, што је скоро пола државе, ако не рачунамо ове што седе у директорским фотељама у Србији!!! А Мило је заборавио да највише боли када стаклено звоно пукне.

Leave a Reply