Председник Србије Александар Вучић своје обраћање нацији започео је причом о демографским мерама.

Наиме, председник је поручио да смо ми све старији и да економски напредак зависи од тога колико ћемо успети да поспешимо напредак нације, а то може само демографским мерама.

  • Полако нестајемо као нација, све нас је мање. То је веома сложен проблем. Ми смо све старији и наш економски напредак зависи колико ћемо успети да обезбедимо демографским мерама наш напредак. Желим да кажем да ћемо од 1. јануара да дајемо 300.000 динара. За друго и треће дете биће значајно увећана давања, посебно за друго дете. Посебно ћемо водити рачуна о рађању другог детета, то ћемо посебно да вас обавестимо за око 15 дана – рекао је Вучић.

Прва мера је 300.000 динара од државе, истакао је Вучић.

Председник је нагласио да ће најважнију меру везивати за мајку, како не би долазило до злоупотребе.

  • Најважнија мера о којој разговарамо, то ћемо везивати за мајку, то су станови и огромна помоћ за младе брачне парове и то ћемо везивати за мајку да не би било злоупотребе. Тиме желимо да мотивишемо младе људе да што пре изађу из кућа родитеља. То ће бити мера која ће да постакне и изградњу станова и рађање. Ту не може да буде варање јер морате да уложите и свој новац, да бисмо спречили фиктивне бракове, везиваћемо то све за мајку. То ћемо исто ускоро урадити – објаснио је председник.

Председник Вучић додао је да сматра да су ово веома важне мере.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар