Економски стручњаци упозорили су на “талас несолвентности” у наредним месецима

Ангели Меркел је нанет јак ударац након што је економски стручњак упозорио да је пет милиона Немаца у ризику од незапослености услед таласа банкрота због кризе корона вируса.

Највећа економија ЕУ припрема се за економски пад, пошто је менаџмент консултантске компаније Роланд Бергер рекао да ће милиони остати без посла. Док је у анкети од 7.000 немачких компанија Минхенског института Ифо утврђено да петина (21 одсто) сматра да је њихово постојање угрожено због кризе корона вируса.

Лидер Слободне демократске странке Kристијан Линднер рекао је да је коронавирусна криза деловала попут “акцелератора ватре” на економске проблеме Немачке, рекавши: “У врло смо критичној ситуацији”.

У међувремену, истраживање је показало да су туристичке агенције и туристички оператери у Немачкој забринути за своју будућност, а 85 процената је рекло да је њихово постојање угрожено.

Тако се 76 одсто хотелијера боји за своју компанију.

Међутим, то је добра вест за хемијску индустрију, са само шест процената компанија забринуто за своју будућност, а само два процента у грађевинској индустрији.

Економски стручњаци упозорили су на “талас несолвентности” у наредним месецима.

Роланд Бергер упозорио је на дуготрајну штету немачкој економији, говорећи за БИЛД:

– Постоји ризик да ћемо имати између четири и пет милиона незапослених. Ако паб са три конобара банкротира, биће три незапослена који ће се дуго налазити у статистици. Зато што ово нису послови који ће бити обновљени прекосутра.

Нација Ангеле Меркел већ је видела да пандемија корона вируса кошта више хиљада радних места.

Оставите Коментар