Радови на ауто-путу од Прељине до Пожеге су у пуном јеку.

Министар Томислав Момировић недавно је изјавио да је задовољан динамиком извођења радова и да се број радника на градилишту повећао на​ преко осам стотима, уз​ ангажованих више од две стотине​ јединица механизације. ​

Момировић је такође апеловао на извођаче радова да морају да санирају све локалне путеве у близини деонице који су оштећени тешком механизацијом којом се довози грађевински материјал за изградњу ауто-пута.

„Када завршимо део од Паковраћа до Прељине, растеретићемо значајно саобраћај у Чачку. По завршетку деонице, санираћемо и све локалне путеве“, рекао је министар и замолио становнике тог краја за стрпљење, изразивши разумевање за њихове примедбе, али уз опаску да велики инфраструктурни пројекти морају имати приоритет, јер се управо у изградњу ауто-пута улаже готово пола милијарде евра, пренели су „Путеви Србије“.

На петљи Прељина, Ауто-пут „Милош Велики“ спајаће се са будућим ауто-путем Е-761 и деоницом Појате–Прељина на Моравском коридору и на тај начин ће бити повезан са ауто-путем Е-75. На Ауто-путу „Милош Велики“ код Пожеге, раздвајаће се ауто-путеви према Црној Гори и према Котроману на граници са Босном и Херцеговином.

Надлежни су раније најавили да ће путовање између Београда и Ужица, после завршетка изградње ове деонице трајати око сат времена и 45 минута.
Извођач радова на овој деоници, која је наставак пројекта изградње ауто-пута Београд-Јужни Јадран укупне дужине 258 километара, је кинеска компанија „Чајна комјуникеншенс констракшн компани“, а уговорена вредност радова је 450 милиона евра.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар