Глумац Горан Јевтић (41), који је био осуђен на 10 месеци кућног затвора због недозвољених полних радњи над малолетником, коначном одлуком суда казну неће моћи да служи у свом стану, већ ће морати у затвор.

Како Курир сазнаје, на пресуду којом је био осуђен на кућни затвор жалио се Јевтић, али и тужилаштво, па је Виши суд у Сомбору одлучио да казна остане иста, али да је глумац служи иза решетака.

„Пресуда је преиначена јер је оцена другостепеног суда да ће се овако постићи сврха кажњавања. Првостепеном пресудом била му је изречена казна кућног затвора, без наногице, али је после разматрања жалби коначна одлука далеко строжа. Осим казне затвора, коју ће Јевтић морати да почне да служи чим му буде упућен позив у коју затворску установу у Србији да се јави, глумцу је забрањена и комуникација са оштећеним малолетником“, открива извор Курира.

Јевтић је, подсетимо, осуђен због тога што је у јуну 2014. године починио кривично дело недозвољене полне радње над Л.К, који је у том тренутку имао 16 година. Према оптужници, по којој је и осуђен, глумац је младића приморао на орални секс у тоалету Народног позоришта у Сомбору током журке која је одржана у вечерњим часовима, после манифестације Позоришни маратон.

„Поступак је покренут пошто су родитељи тинејџера поднели кривичну пријаву полицији. Током истраге, а касније и судског поступка, глумац је наводно негирао ове наводе, тврдећи да нису истина. Малолетник, жртва глумца, остао је при оптужбама да га је Јевтић, под дејством алкохола, натерао на орални секс. Саслушавани су сведоци, који су наводно дечака видели како је узрујан истрчао из тоалета у ком је био глумац, па је суд, ценећи све ове доказе, као и налазе судских вештака, донео коначну пресуду“, објашњава саговорник Курира.

Током афере на чији се епилог чекало пет година откривено је и да је Јевтић дечаку био омиљени глумац, због ког је тог лета редовно долазио на позоришне свечаности. Наводно, уживао је да буде уз овог глумца током свечаности у позоришту јер је „упознао свог идола“.

Подсетимо, пошто је у јавности испливала афера са оралним сексом, у одбрану глумца стале су бројне његове колеге. Наводно, покренули су чак и потписивање петиције подршке.


ХРОНОЛОГИЈА

  • јун 2014. глумац у тоалету позоришта у Сомбору натерао малолетника на орални секс

  • октобар 2014. отац малолетног Л. К. поднео кривичну пријаву против Јевтића

– јул 2015. тужилаштво је подигло оптужницу и тражило 14 месеци затвора за глумца

  • октобар 2015. почело је суђење познатом глумцу

  • март 2019. суд изрекао казну кућног затвора Јевтићу

  • септембар 2019. казна преиначена у затворску


СУЂЕЊЕ 

Суђење Горану Јевтићу пред Основним судом у Сомбору било је затворено за јавност због заштите интереса малолетне особе.

„С обзиром на то да је Л. К. у време кад су над њим извршене недозвољене полне радње био малолетан, суд је одлучио да поступак не буде јаван. По закону, за кривично дело за које је глумац осуђен запрећена је новчана казна или максимална казна до три године затвора“, објашњава саговорник Курира.


Јелена Спасић

Оставите Коментар