Народни посланик Мирослав Алексић очигледно нема паметнија посла него да се бави члановима и руководством Центра за безбедност, истраге и одбрану ДБА. Тако је у овонедељном издању емисије „Утисак недеље“ изнео низ неистина на рачун наше организације, а везано за протесте одржане 15. фебруара испред Председништва. У недостатку аргумената Алексић је помешао „бабе и жабе“, да ли због необавештености или му посланички имунитет дозвољава да говори шта жели без да за то одговара?

Алексић је изнео да је Стеван Ђокић 2019. године основао народне патроле, показивао је фотографију на којој је наводно Дамјан Kнежевић у друштву Стевана Ђокића на договорима око формирања народних патрола. Да се господин Алексић мало боље информисао знао би да је наша организација проследила МУП-у предлог везан за идеју о Грађанским Патролама, чији концепт активности нема никакве везе са Народним патролама које он помиње. Исто тако смо трпели нападе и када је први пут ова идеја изнета у јавност, без да је било ко од тих људи заиста узео да се упозна са њом.

Да подсетимо, Грађанске Патроле су тада замишљене да буду помоћ људима у локалној заједници, тако што би обавештавали полицију о активностима у том делу насеља. Односно уколико на пример примете дилере дроге у близини школа, или лица сумњивих намера (педофили, припадници секти), о постојању насиља, крађи, надзор саобраћаја у близини школе и још доста тога. Припадници Грађанских Патрола би били пензионисани полицајци или студенти – будући полицајци. Стога све остаје под окриљем државе и не може свако бити припадник. То је главна разлика између наше идеје Грађанских Патрола и Дамјана Kнежевића који води Народне Патроле и нема везе са нама.

Такође, да је мало боље погледао другу фотографију коју је показивао видео би да човек кога назива Дамјаном Kнежевићем није Дамјан Kнежевић. На другој фотографији коју је Алексић показивао се јасно види да сви људи држе различите колекционарске значке, па не знамо шта је и са чим повезао, као ни који су мотиви господина Алексића за изношење неистина на рачун наше организације?

Наша организација је уредно регистрована и функционише у складу са свим законима Републике Србије.
Оштро осуђујемо сваки вид насиља и екстремистичког понашања, рушење Уставног поретка Републике Србије. Морамо да нагласимо да Центар ДБА и наша идеја о Грађанским Патролама, нема никакве везе са организацијом Народне Патроле. Ми смо две различите организације.
Председник Центра ДБА, као и чланови Центра ДБА нису учествовали у протестима одржаним 15.02.2023. За разлику од тога, на протесту су се јасно виделе заставе странке којој господин Алексић припада, као и то да су његови саборци присуствовали протестима.

Мирославу Алексићу поручујемо да се бави политиком ако је то већ изабрао, али на начин да никоме неће стављати мету на чело. Борите се за власт аргументима и чињеницама, а не неистинама. Ако смо ми Ваш једини програм, онда заборавите на бављење политиком.

Ирена Ђокић – Председница Центра за безбедност, истраге и одбрану – ДБА

Оставите Коментар