Руски политички и војни стручњак Франц Клинцевич реаговао је на изјаву Кијева о гаранцијама подршке Сједињених Држава у могућем оружаном сукобу између Украјине и Русије.

Раније је прес служба Министарства одбране Украјине издала саопштење да је Вашингтон обећао да ће пружити подршку Кијеву у случају заоштравања ситуације у Донбасу.

– Наравно, нико се неће борити за Украјину – ни Сједињене Државе, ни НАТО, али покушаји организовања провокација на овај начин трају већ дуго и наставиће се – рекао је Клинцевич у коментару за ФАН. 

– Сједињене Државе имају дугогодишњи план: по сваку цену да изазову прави војни сукоб између Украјине и Руске Федерације. Сва ова прича о рату који се наводно води на Донбасу између Украјине и Русије, а који украјински медији хране свој народ, не подноси критике. Сви већ дуго све добро разумеју. Стога је Кијеву све теже да организује провокације.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Због тога је у Украјини произведена нова хистерија у вези са наводном концентрацијом руских трупа на руско-украјинској граници, приметио је Клинцевич. Међутим, покушаји Кијева, организовањем нове провокације, да се сакрије иза леђа Ујка Сема, изузетно су опасни, приметио је политичар.

– У случају било какве провокације, Русија ће одмах реаговати и овај одговор ће бити веома снажан – нагласио је Франц Клинцевич.

Оставите Коментар