На друштвеним мрежама појавиле су се фотографије извесног Перице Вујовића из Ужица и његовог друга Марка Лекића који су својим потписима оскрнавили икону „Усековање главе Светог Јована Kрститеља“.

Да су то хулигани који су извршили незапамћено дивљаштво тврде људи који су у исто време када и они ишли у ходочашће на Свету гору.

Зашто су то урадили?

Kако каже један од посетилаца Хиландара, Вујовић и Лекић су у манастиру били недавно, али нико од људи који су дошли са њима није видео да шарају по светињи и уништавају је.

– Kада смо видели фотографију оскрнављених фрески на друштвеним мрежама и имена која су урезана, одмах смо знали о коме се ради. Марко Лекић и Перица Вујовић манастир Хиландар посетили су ове године. Они су преко једног организатора уплатили групно путовање на Свету гору. Током пута нису много комуницирали са осталим туристима, али су често галамили и викали, ништа им није одговоарало. Нико од верника који су били присутни у капели није приметио да су урезали своја имена на фресци која приказује усековање главе Светог Јована Kрститеља. Зато сумњамо да су накнадно сами ушли и оскрнавили икону – каже он и додаје:

– Уопште ми није јасно зашто су то урадили. Додуше, тамо има одраније и неких других потписа и имена… Можда су мислили да се тако ваља, да ће им божје помоћ стићи – прича извор.

Оставите Коментар