Влада Србије донела је данас одлуку о оснивању домова здравља у Зубином Потоку и Звечану, а на основу Закона о здравственој заштити који у складу с Резолуцијом 1244 СБ УН омогућава влади да има сва права и обавезе над здравственим установама чији је оснивач Република Србија, преноси Танјуг.


Влада је данас донела и одлуку о образовању Националног комитета за спровођење Kонвенције за заштиту културних добара у случају оружаних сукоба, на период од пет година.

У раду Kомитета, по позиву председника, могу да учествују представници надлежних министарстава, као и истакнути стручњаци из области која је предмет разматрања.

Задатак Kомитета је да даје предлоге, мишљења и стручна образложења у вези са мерама које је потребно предузети како би се Kонвенција спровела у потпуности.

Такође, Kомитет промовише сврху и значај Kонвенције, разматра и предлаже сарадњу са релевантним институцијама из иностранства, међународним организацијама и националним радним групама истог или сличног профила у циљу размене искустава и примене добрих пракси.

Оставите Коментар