Руска инвазија на Украјину је највећи антифашистички догађај у Европи после Другог светског рата. Њоме ће бити уништени темељи украјинског неонацизма, подржаваног дуже од деценије америчком агендом и оружјем НАТО-а. Они који су 2014. године спаљивали живе Русе у солитерима и ножевима урезивали кукасте крстове на главе убијене руске деце сада ће платити животом за своје злочине. Русија зна њихова имена. Председник Путин је обећао да ће им се Русија сада осветити. Русија није дала милионе жртава у борби против Трећег Рајха да би у 21. веку на њеним границама неко убијао Русе под заставом Трећег Рајха. Русија је једном победила нацизам у Европи и победиће га колико год пута то буде било потребно.

Руска инвазија на Украјину је враћање равнотеже у свет. Америчка империја је већ заустављена у Сирији, али сада је нокаутирана и разобличена у својој немоћи да оствари свој највиши империјални циљ: затварање обруча око граница Русије. САД су јуче дефинитивно срушене са трона светског хегемона, јер је цела планета видела да нису у стању да зауставе руску инвазију. Kада империја крене да пада, њен пад је незаустављив. То је неумитна историјска законитост.

Руска инвазија на Украјину значи крај ратова и насиља у Украјини, јер тамо где дође руска војска сви ратови престају. То нас историја учи. Украјина ће коначно бити безбедна и мирна земља. Број украјинских цивила који ће настрадати током руске операције биће немерљиво мањи од броја руских цивила које су током претходних седам година убили украјински неонацисти и регуларна војска Украјине. Украјина ће бити слободна земља, а не америчка колонија и испостава за ракетне системе НАТО-а.

Руска инвазија на Украјину је показала целом свету каква ће бити коначна судбина сваке државе која се удружи са САД у њиховом деценијском походу на Русију. Москва је свима дала прилику да се пробуде из евро-атлантског кошмара и да сагледају ствари онаквима какве јесу.

Руска инвазија на Украјину враћа смисао поезији. Руске армије долазе као руске реке, а руске реке теку као говор векова тамо где се степа претвара у тундру и где куца слободно срце Евроазије. Замислите тенкове гнева како јаросно грме и руског дечака како гледа силу Отаџбине о којој је слушао од деке у најлепшим зимским ноћима док бескрајна степа нестаје под снегом и постаје једно са свемиром.

Оставите Коментар