Прво основно јавно тужилаштво у Београду потврдило је данас постојање кривичне пријаве против трагично преминулог професора Правног факултета и амбасадора Србије у Португалији Оливера Антића (72), кога је партнерка оптужила да је сексуално злостављао њихову заједничку ванбрачну ћерку (12). Антићеве званична супруга, ћерка, сестра и сестричина огласиле су се данас и навеле да „са гнушањем одбацују све наводе пријаве, као и било какву помисао инсинуацију и идеју о таквим монструозностима“.

Да је против амбасадора Антића, који је прошлог петка погинуо када је пао са литице у Лисабону, поднета пријава за злостављање девојчице у београдском тужилаштву, објављено је у медијима данас, након чега се огласило тужилаштво и потврдило ту информацију. Није познато да ли је дошло до било какавог поступања тужилаштва, односно провера навода пријаве.

С обзиром на то да је професор Антић преминуо, пријава ће сада бити одбачена.

Оливера Антића ванбрачна партнерка оптужила је да је дужи временски период сексуално злостављао њихову заједничку ћерку од 12 година, до детаља описујући у пријави како је то насиље изгледало. Након што је пријава стигла до медија, огласила се породица професора Антића која је потврдила да је он отац малолетне девојчице, али не и злостављач.

Њихово реаговање преносимо у целости:

„Поводом навода у појединим медијима у Србији да је против трагично преминулог професора Оливера Антића поднета кривична пријава за злостављање, наша дубоко ожалошћена породица овим путем обавештава јавност да са гнушањем одбацујемо све што је у тој пријави наведено, као и било какву помисао, инсинуацију и идеју о таквим монструозностима. Професор Антић је био људска и професионална величина, посвећен супруг и брижна очинска фигура са којим смо деценијама живели и уз кога смо срећно одрастали. Ни у једном тренутку нашег живота, ниједном својим гестом, није учинио ништа што би код било кога од нас створило и најмање зрно сумње у његову честитост и интегритет.

Данас смо суочени са најподлијим обликом покушаја изнуде, који већ дуго траје, од стране особе која је по наводима људи који је познају патолошки лажов и манипулатор најгоре врсте. Наиме, истина је да је Оливер Антић имао ванбрачну ћерку и то никада није била тајна у породици Антић. Ванбрачну ћерку коју смо финасијски обезбедили, купивши јој стан у Београду у којем по нашим сазнањима живи са мајком.

Њена мајка је недвосмислено показала спремност да своју малолетну ћерку беспризорно искористи за остваривање материјалне добити. Она овим лажима додатно вређа и децу која су стварно злостављана.

Наш Оливер је трагично преминуо, носећи сломљено срце у грудима. Његову част ћемо заштитити на суду. Супруга, ћерка, сестра и сестричина професора Оливера Антића“.

Оставите Коментар