ПРОГЛАШЕЊЕ руског званичника у Унмику за персону нон грата од стране власти у Приштини представља провокацију, саопштила је амбасада Русије у Србији.

Како преноси Спутњик, данас су „такозване “власти“ Косова објавиле да “проглашавају за персону нон грата“ службеника Унмика, који је држављанин Русије, због наводне активности која је неспојива са дипломатским статусом“.

– Сматрамо ову “одлуку“ Приштине још једном антируском и анти-УН провокацијом која је предузета како би се придобила наклоност западних ментора. Полазимо од тога да у складу са међународним правом и резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, која је кључна за решење косовског питања, она нема никакве правне последице – наводи руска амбасада.

Позвали су администрацију УН у региону да осигура безбедност њених руских службеника.

Министарка спољних послова привремених институција у Приштини, Доника Гервала Шварц прогласила руског званичника у Унмику за персону нон грата.

Гервала Шварц је оценила у својој објави на Твитеру да Приштина стоји уз своје савезнике у деловању против „злонамерних акција које угрожавају националну безбедност и уставни поредак тзв. Косова“, преноси Спутњик.

Оставите Коментар