Војска Србије оборила је комерцијални дрон који је извиђао терен.

У току је потрага за обореном летелицом и очекује се да ће до зоре бити пронађена.

Дрон је оборен у ширем рејону Копаоника применом мера електронског ометања, у непосредној близини војних објеката у гарнизону Рашка, саопштила је Војска Србије.

Министар одбране Милош Вучевић је рекао да је Војска Србије дејствовала на дрон који се кретао из правца Јариња ка општини Рашка, и који је уочен изнад војних објеката.

  • Војска Србије је заштитила небо над Србијом и показала исправност правовременог реаговања државног врха, да немамо баријера и препрека. Честитам припадницима Војске Србије на акцији и прецизности, на одлучности да штите небо. Небо над Србијом је безбедно. Војска Србије је овај дрон оборила коришћењем електронских уређаја. То је на понос наше армије. Нису коришћени топови, већ најсавременији уређаји – рекао је министар.

У складу са наређењем председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, Војска Србије предузима појачане мере за откривање, праћење и неутралисање беспилотних летелица у близини војних објеката.

Војска Србије ће и даље, у складу са наређењем председника Републике и врховног команданта, обарати све беспилотне летелице које се нађу у зони забране лета и у близини војних објеката, навело је Министарство одбране.

Оставите Коментар