Белкиса Црновршанин у свом реаговању на текст Kурира о томе да је била трећа жена Муамера Зукорлича није негирала да је била у шеријатском браку с покојним муфтијом, већ тврди да није истина да је у Мешихату Исламске заједнице тражила његово наследство.

  • Да ли сам била у шеријатском браку са рахметли муфтијом Муамером Зурколићем, о томе нисам никада хтела да говорим за медије. Нисам од оних који ће приватност износити у јавност зарад личних интереса – написала је Белкиса на свом Инстаграм профилу, а потом то проследила Kуриру и то с броја за који је дан раније тврдила да је погрешан, односно да то није била она када се јавила.

Саопштење Белкисе Црноврчанин преносимо у целости:

  • Након чланка објављеног дана 22.05. 2022. у Kуриру у којима се спомиње моје име, моја часна и угледна породица као и моја приватност, саопштавам да наводи у Kуриру да сам тражила имовину у Мешихату ИЗ у Србији неистинити и да су пласирани као лаж, компромитовање, узнемиравање, као и злоупотреба личних фотографија и података. Сви наводи имају за циљ мог угледа као часна грађанска Србије, као одана муслиманка, као поносна жена. С одзиром да живимо у системском негирању исламских вредности, стигматитизацији моје вере, муслимани и муслиманке су годинама мета и тема исламофобичних изјава, наслова и напада. Нажалост и ја сам као муслиманка увучена у једну исламофобичну атракцију и пропаганду.

Наводи таблоида и „приватном животу, скупоценом ауту, потраживању имовине и др“ су сурово злоупотреба, мени и мом тиму познатих, одређених појединаца и појединки ради наношења штете породици Зукорлић након пресељења уваженог и часног рахметли академика муфтије Муамера Зукорлића, као и мени и мојим члановима породице. Свима су вам познате породичне околности Зукорлић из медија.

Намера свих учесника (појединаца, појединки заједно с медијима) је да се злоупотреби мој углед, право на достојанство личности и право на приватност како би додатно, тендециозно угрозили и наставили да компромитују породичне односе рахметли муфтије Зукорлића из личних разлога које имају за циљ да мене, мој углед, као и углед чланова моје породице искористе као инструмент ради личних освета породици Зукорлић. Приче о муфтији рахметли, једном дивном човеку, великану овог времена, приче отпеване и исписане давно…Да сам хтела да будем дио јавног медијског круга… Била бих, данас приморана се обраћам на овај начин јавности… Да ли сам била у шеријатском браку са рахметли муфтијом Муамером Зурколићем, о томе нисам никада хтела да говорим за медије, иако ми није први пут да се моје име спомиње у овом контексту.

Нисам од оних који ће приватност износити у јавност зарад личних интереса! Човекова обавеза и врлина је да поштује и вреднује циљеве по себи, па ме и не изненађује намера злонамерних појединаца и појединики, али и новинара на напад неистинама да сам тражила наследство и зато нисам могла избећи таболидизацију, увреде, узнемиравање и наношења боли и штете.

Један од највећих успеха у животу је постићи једну од највећих исламских вредности, а то је стрпљење без обзира на околности и поуздати се у праведност Бога и на једну једину истину. Бирам истину и бирам стрпљење на сваку изнешену јавну лаж, увреду, компромитовање и наношења штете угледу мене и моје часне, угледне и имућне породице.

Овде се не ради о слободи мишљења, већ злоупотреби истине и угрожавању моје приватности и личности као муслиманке и муслиманске породице. Свако добро од узвишеног Бога вам желим. Селам, мир вам.

Оставите Коментар