Председник Кине Си Ђинпинг упутио је честитку председнику Александру Вучићу поводом Дана државности Србије и поручио да придаје велики значај развоју односа две земље као и да је спреман да Свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије подине на још виши ниво.

У честитки се каже:

– Поштовани господине председниче,

Поводом Дана државности Републике Србије, желим у име Владе и народа Кине, као и у своје име, да Вама и пријатељском српском народу упутим срдачну честитку и најбоље жеље.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Кинеско-српски односи одржавају јак тренд развоја. Међусобно политичко поверење двеју земаља је чврсто, сарадња у различитим областима постиже богате резултате, а челично пријатељство се непрекидно продубљује.

Две стране се заједно суочавају са изазовима епидемије вируса КОВИД-19, чиме дају пример сарадње у борби против епидемије у свету. Недавно сте, по мом позиву, присуствовали Самиту лидера Кине и земаља централне и источне Европе и дали велики допринос успешном одржавању самита, што ја високо ценим.

Придајем велики значај развоју односа Кине и Србије. Спреман сам да са Вама, у оквиру заједничке изградње иницијативе Појас и пут, и сарадње Кине и земаља централне и источне Европе, подигнем Свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије на још виши ниво, како бисмо допринели благостању наших двеју земаља и двају народа.

Желим Вашој земљи много просперитета, а народу срећу и благостање – наводи се у честитки председника Си Ђинпинга, пренела је прес слузб председника Србије.

Оставите Коментар