Од почетка свог политичког деловања сам се борио против антируске пропаганде и лажи о Путину, јер ја — као у цео српски народ — волим Русију и браћу Русе, али ајде да будемо објективни: Москва је могла да реши украјинско питање врло лако одмах после протиуставног пуча у Кијеву 2014.године — као што је то урадила са стратешки битним Кримом, који је успела да припоји без једног метка. Ипак је Кремљ тада одлучио да се не меша и изабрао мирни пут дипломатије. Међутим режим у Кијеву је више од 8 година игнорисао и чак отворено газио интересе рускојезичног становништва, подржавао неонацистичке тековине, вештачки прекрајао историју, спроводио јаку русофобску пропаганду истовремено затварајући опозицијне проруске медије.

Пише: Миша Вацић, председнк Српске Деснице и председнички кандидат

Украјина је само имитирала преговоре у Минску и користила их као покриће, док је преко НАТО јачала војску, док су њени званичници више пута отворено изјављивали како сањају Хрватски сценарио етничког чишћења. За то време Русија је добијала нове санкције под измишљеним изговорима, без обзира на то што је, чак против свог угледа, натерала ДНР И ЛНР да поштују премирје док њих гранатира бахата украјинска војска и неонацистичке формације. Истовремено НАТО игнорисао сваку руску молбу по питању безбедносних гаранција и према поузданим изворима чак обећао Украјини улазак у алијанску следеће године.

Сада су, онима који су сахранили међународно право на Косову и Метохији 1999. године, који су убијали цивиле у Либији, Ираку, Авганистану, Сирију… подржавали терористе у Босни и на Космету, пуна уста тог међународног права. Причају како је Русија почела рат — а неће да примете да рат траје већ 8 годину и да је Москва једноставно принуђена да се умеша да га сада коначно заврши.

Фактички Кремљ је прихватио ту доктрину коју је Запад легитимисао током разбијања Југославије — Responsibility to protect. Сада Русија брани руски народ којем одузета сва основна права — свој језик, културу, историју — и да очисти украјину где су поново после 45-е изникле штетне биљке нацизма. Ово је повратак Русије као светске велесиле и очигледан крај “Новог светског поретка” који су прогласили Американци по завршетку хладног рата.

Живео мир. Слава ослободиоцима руске земље Украјине.

1 KОМЕНТАР

  1. Живео ГП Владимир Владимирович Путин 💙❤️ 💙❤️ 💙❤️ 💙❤️ 💙❤️.Да браћа Руси уђу на Космет за мање од 24сата би били у предграђу Тиране!
    Камо лепе среће да је наш покојни Председник Слободан Милошевић 1991-1992 на овај Руски начин
    извршио дератизацију усташке државе,где би нам крај био!? Бар 70% тзв бих било би у саставу Србије, од црне горе и македоније осталог само име,а шиптари са Космета би у добро подмазаним
    тракторима сви ама баш сви се вратили преко Проклетија (одакле су и насилно ушли у Србију под усташом титом)

Оставите Коментар