Рекао је народни посланик др Бобан Бирманчевић на конференцији за штампу СНС-а у Шапцу:

Градоначленик Зеленовић је лажов, лопов и лицемер . Он својим изјавама узнемирава и обмањује грађане. Зашто је Зеленовић лопов? Зато што је крао новац из буџета и оштетио га у 2017.-ој години за пет милиона евра. Лицемер је зато што се позива на демократију, правду и закон, а бежи од суда као ђаво од крста .Није се појавио у Вишем суду на рочишту на које је позван, већ је отишао да шири лажи. Да има части и образа њему је у интересу да се докаже истина и коначно стави тачка на процес који се против њега води након пријаве Државног ревизора да је ненаменски само 2017. године из буџета потрошено пет милиона евра. Уместо да се, пошто је Апелациони суд вратио Вишем суду предмет на поновно разматрање, појави како би спор био решен, он се не појављује на рочиштима, већ чека да предмет застари, јер зна да ће бити проглашен кривим! Због свега позивам и њега и његовог ментора Душана Петровића на ТВ дуел .Оно што очекујемо у Шапцу је да држава ради свој посао. То је јако битно . Уместо тога, он наставља да износи неистине и својим позивима на сукобе, он узнемирава грађане. Нека објасни на суду како је потрошио 5 милиона евра из буџета 2017. године. Међутим, он и даље наставља по старом, јер је његовом ментору и финасијеру Драгану Ђиласу и то мало –рекао је на конференцији за штампу Бобан Бирманчевић.
Повереник СНС-а у Шапцу, Радивоје Мићић осврнуо се на тврдње Зеленовића да је држава крива што је ниво загађености у граду висок , због тога што није реализован план да градски аутобуси на дизел буду замењени аутобусима који користе гас.Он је рекао да ће пред изборе Зеленовић прогласити Шабац најзагађенијим градом у Србији, иако се на званичној табели Министарства за заштиту животне средине, Шабац не налази међу градовима где је загађеност висока:

Недавно је Зеленовић оптужио владу Србије да опструише решење загађености у граду, а најодговорнији за то је Зеленовић.Он није у стању да реши градски превоз у граду по стандардима који су сами усвојили. План о јавном и приватном партнерству за решење овог поблема је добар и добио је зелено светло од надлежних институција. Међутим, када је дошло до реализације, због политике 10 посто коју годинама воде у овом граду, умешала се држава. Наиме, од априла када је оваква план усвојен, ништа није урађено. Један од понуђача који је спреман да учествује у овом пројекту,незадовољан процедуром, ставио је примедбу. Републичка комисија за контролу понуђача је реаговала, јер је дужна да испита све околности како би све било позакону, јер се у Србији тако ради. Али, Зеленовић окривљује државу, па ме не би чудило да градска власт ускоро не оптужи државу и за то да је крива за нестанак 72 социјална стана, чак и за то, што ветар руши фасаде које стављају на зграде. Сваки посао који буду радили биће под лупом државе, тога су свесни и зато, пошто не раде по законима, окривљују друге . Мени је жао понуђача који су у овом послу оштећени и грађана Шапца који се у догледно време неће возити аутобусима на гас, али за то је крива неспособна власт у Шапцу. Њихова намера је била да у овом послу намакну паре за изборе како би куповали гласове, као што су већ радили. Тај план је осујећен и зато су све агресивнији – казао је Радивоје Мићић на конференцији за штампу.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here