Одупрео се великанима, урадио је оно што је код многих изазвало осуду. Није марио, бранио је углед своје Србије, своје земље. Немања Матић ових дана главна је тема енглеских медија. Разлог је „попи“ који није желео да носи на дресу из патриотских разлога.

И отуд саопштење на Инстраграму. Нема се ту шта додати. Генерално се превелика фрка дигла без претераног разлог. Свако има право да изабере шта воли и шта жели да подржи, а шта не. Матић је свој избор направио и ту је крај приче, ма шта ко причао по интернету. Како било…

– У потпуности разумем зашто људи носе цвет мака и апсолутно поштујем свачије право да то уради. Имам потпуно разумевање за свакога ко је у конфликтима изгубио неког драгог. Међутим, мене то подсећа на напад који сам лично осетио док сам био млад, уплашени 12-годишњи дечак у Врелу, док су моју Србију разарале бомбе 1999. године – почео је Матић.

View this post on Instagram

I recognise fully why people wear poppies, I totally respect everyone’s right to do so and I have total sympathy for anyone who has lost loved ones due to conflict. However, for me it is only a reminder of an attack that I felt personally as a young, frightened 12-year old boy living in Vrelo, as my country was devastated by the bombing of Serbia in 1999. Whilst I have done so previously, on reflection I now don't feel it is right for me to wear the poppy on my shirt. I do not want to undermine the poppy as a symbol of pride within Britain or offend anyone, however, we are all a product of our own upbringing and this is a personal choice for the reasons outlined. I hope everyone understands my reasons now that I have explained them and I can concentrate on helping the team in the games that lie ahead.

A post shared by Nemanja Matic (@nemanjamatic) on

Подсетићемо: да, јесте већ носио цвет мака…

– Јесам то радио раније, али кад сам размислио поново о томе проценио сам да није исправно да ја носим ‘попи’ на дресу. Не желим да поткопавам тај симбол као симбол поноса у Британији. Не желим никога да увредим. Међутим, сви смо ми производ сопственог одрастања и ово је лични избор из наведених разлога. Надам се да ће сви разумети моје разлоге сада када сам их објаснио и да ћу моћи да се концентришем на то да помогнем свом тиму у утакмицама пред нама – јасан је везиста.

Advertisements