Доналд Трамп је у петак објавио да је његов тест на ковид-19 позитиван, а касније током дана пребачен је у војну болницу пошто је цео дан имао температуру. Према изворима ЦНН-а, председник САД је имао и проблема са дисањем и кашљем, али он се јутрос јавио на Твитеру и написао: „Добро ми је, мислим! Хвала вам свима. ЉУБАВ!!!“

Доктор Шон Kонли, лекар председника Сједињених Америчких Држава, обраћа се јавности на конференцији за медије испред болнице Волтер Рид, где говори о здравственом стању лидера САД.

  • Председник се јутрос осећа врло добро – рекао је Kонли.
  • Одлука о превозу председника у болницу била је из предострожности. Ми смо јако задовољни напретком председника. Јуче је имао слаб кашаљ и био је уморан, али ти симптоми су сада слабији.
  • Пратимо његове функције срца и бубрега, све је у реду. Председник нема проблема с дисањем, одличне је воље, нема потребе за примањем кисеоника. Рекао нам је да се осећа као да је спреман да овог тренутка оде кући – истакли су доктори.
  • Трамп је јуче примио Редемесвир и планирамо да наставимо са том терапијом. Председник нема температуру већ 24 сата – истакли су доктори.

А где је Меланија?

На питање зашто Меланија Трамп није превезена у болницу, доктор је истакао да нема никакве потребе да она буде хоспитализована.

Отпуст из болнице

На питање новинара када би Трамп могао да буде отпуштен из болнице, лекари нису могли да дају прецизан одговор.

  • Не желим ништа да нагађам, али за сада све показује да неће морати да прима кисеоник. Није примао кисеоник ни претходног дана, а не прима га ни сада. Имао је благи кашаљ, слабу температуру и најважније, осећао је умор. Никада није имао проблема са дисањем.
  • Има 74 године, мушкарац је и благо гојазан, нема холестерол, нема проблема с притиска… Осим тога, није у групи која је критична. Притисак му се није мењао, рад срца није поремећен – рекао је доктор.

На питање зашто је онда превезен у болницу, лекар је рекао: „Зато што је он председник Сједињених Држава“.

Оставите Коментар