Руска тешка јуришна беспилотна летелица С-70 „Охотник“ током тестирања лета бомбардовала је копнене мете на полигону Ашулук, саопштио је Спутњику извор из војно-индустријског комплекса.

Према његовим речима, из „Охотника“ су бачене ненавођене ваздушне бомбе калибра 500 килограма.

„Мета је веома прецизно погођена“, рекао је саговорник Спутњика.

Он није прецизирао датум тестирања лета, али је истакао да то нису прва тестирања гађања копнених мета.

Извор истиче да „најновији систем за нишањење и навигацију, који је инсталиран на дрону, омогућава коришћење муниције која слободно пада уз прецизност сличну оној коју постиже високо прецизно навођено оружје“.

Према речима саговорника Спутњика, „Охотник“ је у стању да аутономно уништава копнене стациониране и мете ограниченог кретања са претходно познатим координатама.

Јуришну беспилотну летелицу „Охотник“ направио је експериментално-конструкторски биро „Сухој“. Према доступним подацима, дужина летелице је 14 метара, распон крила 19 метара, а полетна маса је 20 тона. „Охотник“ достиже максималну брзину од неколико хиљада километара на сат.

Направљен је по шеми летећег крила уз примену специјалних материјала који га чине скоро неприметним за радаре. „Охотник“ је први пут полетео 3. августа 2019. године.

Раније је извор у руској војној индустрији саопштио Спутњику да је „Охотник“ већ извео серију летова са функционалним симулаторима навођених ракета како би се оценила опрема апарата и глава за усмеравање пројектила.

Оставите Коментар