Представа Остајем с тобом Русијо је дијалог два глумца – Александра Цуркана и Иване Жигон, али пре свега разговор двеју великих душа, душа Русије и Србије.

Ова представа имала је необичан пут – први заједнички наступ Александра Цуркана и Иване Жигон био је на крстарици „Москва“ – највећем поносу црноморске флоте, а позоришна премијера сценског дијалога „Остајем с тобом Русијо“ одржана је у позоришту Карабела у Севастопољу.

Већ први наступи овенчани су великим успехом, а Ивана Жигон, аутор представе, је од града Севастопоља и губернатора Дмитрија Владимировича Овсјаникова добила награду поводом 75.година ослобођења града хероја – Севастопоља.

  1. јуна 2019. у 20:30 часова на сцени Раша Плаовић Александар Цуркан, бард руског глумишта и Ивана Жигон првакиња народног позоришта у Београду су само проводници дијалога највећих људи нашег словенског рода, пророчких песника – Његоша, Пушкина, Тјутчева, Блока, Јесењина, Окуџаве, Добрице Ерића и Владимира Висоцког.

Током сценске размене најузвишенијих мудрости наших народа неће се знати када се то руски језик на сцени претапа у српски, као што ће и неосетан бити прелаз са речи на песму.  Душе наших народа певаће заједно наше омиљене песме са жељом да нас поведу до звезда.

Прилажемо видео уручења награде Ивани Жигон у Севастопољу, фотографије са наступа на крстарици Москва и са позоришне премијере у театру Карабела у Севастопољу.

После првог наступа Александар Цуркан, бард руског глумишта и Ивана Жигон првакиња народног позоришта у Београду који се одиграо на палуби чувене крстарице «Москва» црноморске флоте, један од морнара је са Иваном Жигон запевао песму Ој, Косово, Косово.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар