Украјински званичници тврде да је председник Порошенко био тај који је наредио да се обори малезијски авион МХ17

Украјински политичари не искључују да је председник Петро Порошенко био тај који је наредио да се обори Боинг 777, лет МХ17, изнад Донбаса, пишу руски медији.

Реторика Запада у вези са падом авиона у Донбасу се у последње време променила. Не тако давно, холандски званичници су изјавили да је Украјина можда била укључена у напад на цивилни авион.

У том смислу, украјински политичари, који су раније бранили украјинског председника Порошенка, сада су прикочили по многим питањима.

На пример, бивши украјински посланик Алексеј Журавко је рекао да је Порошенко лично одговоран за пад авиона компаније Малезија Ерлајнс.

“Пре свега, мислим да је Порошенко лично директно одговоран за чињеницу што је Боинг оборен. Такође верујем да је он наредио да се то уради. Могу са сигурношћу рећи: Људи блиски Порошенку већ говоре да је Порошенко наредио да се обори тај авион,“ рекао је Журавко.

Говорећи у емисији “Специал Артицле,“ Журавко је рекао да он свесно даје такве изјаве јер стање у Украјини “личи на пакао.“

 

Извор: Wебтрибуне.рс